WIE ZIJN WIJ?

OVER LABORATOIRES BAILLEUL

Laboratoires Bailleul werd opgericht in 1949. Dit farmaceutisch bedrijf is gespecialiseerd in de ontwikkeling en de verkoop van farmaceutische producten, voedingssupplementen en dermocosmetica.

Laboratoires Bailleul verbindt zich ertoe oplossingen te ontwikkelen om de levenskwaliteit van patiënten te verbeteren.

ONZE GESCHIEDENIS

Het verhaal van Laboratoires Bailleul begint in 1939, aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog, met de ontmoeting van een apotheker, Jean BAILLEUL, en een dokter, Alphonse BIGOU. Deze ontmoeting mondt uit in de oprichting van de Laboratoires.

Na de ondertekening van de wapenstilstand werkt Jean BAILLEUL in een apotheek en Alphonse BIGOU is huisdokter. Hij heeft een passie voor onderzoek en wordt de leerling van Lucie RANDOIN, algemeen secretaris van de Société scientifique d’hygiène alimentaire en de tweede vrouw, na Marie CURIE, die is toegetreden tot de Academie voor geneeskunde.

Vervolgens werken Lucie RANDOIN en Alphonse BIGOU samen aan de studie over cystine en de toepassing ervan in dermatologie.

I-cystine is een zwavelhoudend aminozuur dat een stabiele oxydevorm van cysteïne vormt. Het vormt een onmisbaar onderdeel van keratine in het haar en de nagels. Het speelt een belangrijke rol in de haargroei.

Het enthousiasme dat volgde op deze ontdekkingen was een van de doorslaggevende factoren die deze twee vrienden ertoe aanzetten om de Laboratoires Bailleul in 1949 op te richten.

bailleul-tb2-01.png

HOOGTEPUNTEN VAN HET BEGIN TOT NU

NL_IMAGEM 1_1208x1200px.jpg

Bailleul in cijfers

250

Handelsvergunningen voor geneesmiddelen (wereldwijd).

x

56

Landen en 16 dochterondernemingen

x

100%

Familiebedrijf.