ONZE THERAPEUTISCHE DOMEINEN

ALOPECIA

Miljoenen mensen over de hele wereld worden getroffen door haaruitval. Over het algemeen krijgt tot 70% van de mannen en 40% van de vrouwen tijdens hun leven te maken met een zekere graad van androgenetische alopecia¹.

Vrouwen hebben gewoonlijk een verspreide uitdunning bovenop het hoofd, terwijl bij mannen de haarlijn zich meestal terugtrekt.

Laboratoires Bailleul is een pionier in de ontdekking van suppletie van cystine, een aminozuur met bewezen baten/werkzaamheid tegen haarverlies². Met de tijd hebben we een volledige behandelingsreeks ontwikkeld voor patiënten met haaruitval, met geneesmiddelen, voedingssupplementen en dermocosmetica.

Aangezien we beschouwen dat alopecia een zichtbare huidaandoening is met een belangrijke weerslag op de levenskwaliteit, streven we ernaar om patiënten en zorgprofessionnals te ondersteunen met de meest recente innovaties in haaruitval.

1. Allied Market Research, Dermatologicals market, Jan 2022, page 262

2. Clinical study on the efficacy and tolerability of an oral supplement based on arginine, l-cystine, zinc and b6 vitamin (cystiphane®) in patients with telogen effluvium. Italian jornal of dermatology & venerology. Michela Starace et al.

Acne-Bloc2-928X971.jpg

ACNE

Acne vulgaris is een inflammatoire huidaandoening met opflakkeringen, optreden van puisten, rode vlekken en zelfs knobbels. In matige tot gevorderde stadia kan dit leiden tot een aangetast zelfbeeld, terugtrekking uit het sociale leven en zelfs depressie. Wereldwijd hebben 650 miljoen tieners en volwassenen te maken met acne³.

Het grootste risico van deze aandoening zijn de littekens, die nog lang na de adolescentie aanhouden.

Laboratoires Bailleul streeft ernaar referentiebehandelingen met hoge kwaliteitsstandaard te bieden tegen acne en de zorgprofessionnals te ondersteunen in de aanpak van hun patiënten.

3. From Wolkenstein et al; 2017; (Bhate 2013; Dréno 2010;).

MYCOSE & INFLAMMATOIRE HUIDAANDOENINGEN

Uitslag en roodheid zijn de vaakst voorkomende symptomen van mycose of schimmel die lang kunnen aanhouden; sommige mycoses kunnen chronisch worden en de genezing kan lang duren.

Schimmel kan de voeten treffen (zwemmerseczeem), de nagels (onychomycose) en uitgebreide gebieden op het lichaam (Pityriasis versicolor). Dit gaat vaak gepaard met huidontstekingen, en is de vaakst voorkomende huidaandoening, die 9,5% van de volwassen populatie treft⁴.

Omdat huidaandoeningen en mycose miljoenen patiënten treffen in hun dagelijks leven, zet Laboratoires Bailleul zich ervoor in om hun een betaalbare, hoogkwalitatieve behandeling te bieden.

4. Richard MA, Paul C, Nijsten T, et al. Prevalence of most common skin diseases in Europe: a population-based study. J Eur Acad Dermatol Venereol. 2022;36(7):1088-1096. doi:10.1111/jdv.18050

Acne-Bloc2-928X971.jpg
Acne-Bloc2-928X971.jpg

GYNAECOLOGIE en VROUWELIJKE GEZONDHEID

Verschillende huidaandoeningen zoals alopecia en acne houden rechtstreeks verband met hormonale veranderingen. We hebben geluisterd naar patiënten en deskundigen en beslist om bruggen te bouwen tussen dermatologie en gynaecologie.

Zo speelt de voeding vóór en tijdens de zwangerschap een belangrijke rol in de groei en ontwikkeling van de foetus. Tekorten vermijden is essentieel.

Tijdens de menopauze kunnen vrouwen lijden aan onaangename symptomen zoals opvliegers, stemmings- & slaapstoornissen, die verlicht kunnen worden door een specifieke voedingsroutine met planten en omegavetzuren.

Sinds 2019 biedt Laboratoires Bailleul hormonale contraceptie en voedingssupplementen om de gezondheid van vrouwen te ondersteunen tijdens hun leven.

Bailleul in cijfers

250

Handelsvergunningen voor geneesmiddelen (wereldwijd).

x

56

Landen en 16 dochterondernemingen

x

100%

Familiebedrijf.