Gevoelige huid begrijpen

Gevoelige huid begrijpen

Een oncomfortabele, gevoelige huid reageert overmatig op de meest onschuldige aanvallen: ze voelt trekkerig, jeukt, bloost... Deze huidaandoening vereist dagelijkse aandacht om episoden van crisis te beperken.

GEVOELIGE HUID

Een gevoelige huid is niet comfortabel en vaak moeilijk om mee te leven. Ze reageert overdreven op de meest gewone spanningen: de huid voelt strak aan, tintelt en wordt rood. Deze huidaandoening komt steeds vaker voor bij vrouwen, en dagelijkse verzorging is nodig om reacties te beperken.

peau-sensible-TB4-01.png

Het herkennen van een gevoelige huid

Een gevoelige huid reageert overdreven op bepaalde factoren die meestal goed worden verdragen: hitte, kou, hard water, gekruid eten, cosmetica, of sterke emoties.

De huid wordt dan oncomfortabel: hij voelt strak aan, tintelt of wordt onaangenaam heet. Er kunnen ook zichtbare tekenen verschijnen, zoals roodheid of kleine schilfertjes.

Als de huid niet geïrriteerd is, ziet deze er normaal uit, zonder specifieke kenmerken.

Hoewel een fijne en lichte huid het meest wordt aangetast, kunnen alle huidtypes gevoelig zijn: normaal, vettig, droog of een combinatie hiervan. Gevoeligheid van de huid manifesteert zich voornamelijk in het gezicht en soms in de nek, en verspreidt zich zelden naar andere lichaamsdelen. Sommige mensen hebben een huid die van nature gevoelig is en deze blijft hun hele leven gevoelig. Dit type huid reageert echter minder naarmate men ouder wordt, met name na de menopauze voor vrouwen. Bij andere mensen is de huid alleen gevoelig op bepaalde momenten, bijvoorbeeld in de winter: de kou plus droge lucht van de binnenverwarming kunnen reacties veroorzaken die op natuurlijk wijze weer verdwijnen naarmate het weer warmer wordt.

peau-sensible-TB4-02.png

Het verzachten van een gevoelige huid

Omdat een gevoelige huid kwetsbaar en prikkelbaar is, heeft deze een speciale dagelijkse verzorging nodig. Een combinatie van een goede huidverzorging en goede gewoontes kunnen de huidreacties verminderen:

– Leer de factoren te herkennen die uw huidreacties veroorzaken en vermijd deze zoveel mogelijk.

– Was uzelf nooit met zeep, want dit is te schadelijk. Gebruik geen exfolianten en scrubs, deze zijn te ruw voor een gevoelige huid.

– Gebruik alleen huidverzorgingsproducten en make-up die speciaal ontwikkeld is voor een gevoelige huid, bijv. producten die hypoallergeen zijn en geen parfum of conserveringsmiddelen bevatten.

– Hydrateer overdag uw huid met een crème voor een gevoelige huid die uv-bescherming bevat. Verzorg 's avonds de huid met een rijkere formule.

– Voordat u een nieuw cosmetisch product gebruikt, moet u die eerst testen op een plek die niet echt zichtbaar is: bijvoorbeeld achter de oren of in de nek.

– Gebruik zo min mogelijk cosmetische producten. Als u een product vindt dat geschikt is voor uw huid, blijft het dan gebruiken.

– Was uw gezicht indien mogelijk niet met kraanwater, omdat dit vaak zeer hard is. Gebruik in plaats daarvan een spray met bronwater en droog uw huid vervolgens zorgvuldig af door deze te deppen met een papieren tissue.

Als uw huid nog steeds reageert ondanks deze voorzorgsmaatregelen, raadpleeg dan een huidspecialist.

peau-sensible-TB4-04.png

Bailleul in cijfers

250

Handelsvergunningen voor geneesmiddelen (wereldwijd).

x

56

Landen en 16 dochterondernemingen

x

100%

Familiebedrijf.