WEETJES OVER DE SNEL ROOD WORDENDE HUID

WEETJES OVER DE SNEL ROOD WORDENDE HUID

Zolang het van voorbijgaande aard blijft en niet hinderlijk is, wordt roodheid van het gezicht vaak voor lief genomen. Het is echter belangrijk om bij de allereerste tekenen actie te ondernemen.

DE SNEL ROOD WORDENDE HUID

Roodheid van de gezichtshuid komt zeer vaak voor bij personen met een lichte huid, maar zolang het van voorbijgaande aard blijft en niet hinderlijk is, wordt het vaak voor lief genomen. Het is echter belangrijk om bij de allereerste tekenen actie te ondernemen om te voorkomen dat het chronisch wordt. 

Personen met een lichte, dunne en gevoelige huid zijn vaak vatbaar voor roodheid van de huid. Waarschijnlijk is er een genetische component in het spel: bij ongeveer een derde van de personen met een blossig huidtype zijn of waren er meerdere familieleden die dit ook hadden. Meestal gaat het hierbij om het gezicht (vooral de neus en jukbeenderen), de hals en het decolleté.

In het begin is de roodheid tijdelijk en niet zo vervelend. Soms is de roodheid echter blijvend, en esthetisch zo onaantrekkelijk dat het als een last wordt ervaren. Daarom is het essentieel om bij de eerste tekenen de juiste verzorging te gebruiken en een dermatoloog te raadplegen!

peau-rougeurs-TB4-01.png

TIJDELIJKE ROODHEID

Andere woorden voor roodheid van voorbijgaande aard zijn 'blozen' of 'flushes'. Het ontstaat door overgevoeligheid van de huidvaten, die onder invloed van bepaalde factoren te wijd worden. Denk aan dingen als hitte, kou, temperatuurschommelingen, heftige emoties, alcohol, gekruid eten, flink sporten, enz.. Vaak gaat het gepaard met een gevoel van warmte of tintelingen; dit komt omdat de bloedvaten wijder worden, wat zeer lokaal een hogere temperatuur geeft. 

Ook na aanbrengen van bepaalde cosmetische producten kan de huid rood worden. Dit is geen contactallergie, maar een aanwijzing dat de huid overgevoelig is.

peau-rougeurs-TB4-02.png

Bailleul in cijfers

250

Handelsvergunningen voor geneesmiddelen (wereldwijd).

x

56

Landen en 16 dochterondernemingen

x

100%

Familiebedrijf.