11 goede gewoonten voor een huid die gevoelig is voor roodheid

11 goede gewoonten voor een huid die gevoelig is voor roodheid

Roodheid in het gezicht wordt vaak veroorzaakt door verschillende prikkels en gaat vaak gepaard met een onaangenaam warm gevoel. Het is niet eenvoudig om hiermee te leven! Lees onze tips voor de dagelijkse verzorging van uw tere huid, zodat u hier minder last van heeft.

peau-rougeurs-conseils-TB2-01.png
 • 1. Droge en gevoelige huidtypes zijn het gevoeligst voor roodheid. Zorg ervoor dat u uw huid goed hydrateert, bij voorkeur met huidverzorgingsproducten met een hoge tolerantie, speciaal ontwikkeld voor een huid die gevoelig is voor roodheid.
 • 2. Kies voor het reinigen van uw gezicht micellair water of reinigingsmelk met een hoge tolerantie die u niet hoeft af te spoelen. Breng het aan met een watje, omdat een reactieve huid contact met water vaak niet goed verdraagt.
 • 3. Dep uw gezicht nadat u gedoucht heeft of in bad bent geweest droog met een zachte handdoek in plaats van het droog te wrijven. Hydrateer het daarna onmiddellijk.
 • 4. Gebruik zo min mogelijk verschillende producten op uw huid. Als u huidverzorgingsproducten heeft gevonden die u kunt verdragen, blijf deze dan gebruiken en test geen andere producten, om het risico van huidreacties te vermijden.
 • 5. Make-up kan u helpen uw huid egaal te maken. Groene correctors worden met name aanbevolen om roodheid te neutraliseren. Zorg er echter voor dat u alleen cosmetica met een hoge tolerantie kiest, ontwikkeld voor een huid gevoelig voor roodheid. Deze producten zijn verkrijgbaar bij drogisterijen.
 • 6. Behalve dat de zon een schadelijk effect heeft op alle huidtypes, heeft de zon de neiging roodheid te verergeren bij mensen die er gevoelig voor zijn. Daarom is het aan te raden het hele jaar door een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor te gebruiken op uw gezicht.
 • 7. Vermijd het drinken van alcohol of beperk uzelf tot kleine hoeveelheden: het vaatverwijdende effect hiervan verergert de roodheid van de huid.
 • 8. Vermijd het eten van zeer kruidig voedsel en drink niet teveel warme dranken.
 • 9. Gebruik geen zeep en/of lotions die alcohol bevatten, want deze zijn schadelijk voor uw tere huid.
 • 10. Zet in de winter een schaal met water in uw slaapkamer om de luchtvochtigheid te verhogen en zet de verwarming niet te hoog. De droge lucht in verwarmde omgevingen is schadelijk voor uw huid en kan roodheid veroorzaken.
 • 11. Meer in het algemeen: leer de prikkels te herkennen die roodheid op uw huid veroorzaken en vermijd ze zo veel mogelijk. Hoe vaker u last heeft van roodheid, hoe groter de kans dat u er permanent last van zult hebben.

Bailleul in cijfers

250

Handelsvergunningen voor geneesmiddelen (wereldwijd).

x

56

Landen en 16 dochterondernemingen

x

100%

Familiebedrijf.