10 GOEDE TIPS OM JE HUID IN DE WINTER TE BESCHERMEN

10 GOEDE TIPS OM JE HUID IN DE WINTER TE BESCHERMEN

In de winter tasten kou, wind en de droge verwarmingslucht binnenshuis de huid aan. Vooral de huid van het gezicht, die dun is en met name is blootgesteld aan de elementen, kan gemakkelijk rood worden, uitdrogen en strak aanvoelen. Dan is speciale verzorging noodzakelijk, dus hier is ons advies om ook bij zeer koud weer een fijne huid te houden!

peau-hiver-TB2-01.png
  • 1 - Zeker in de winter is goede hydratatie 's ochtends en' s avonds van cruciaal belang. Gebruik in plaats van je normale dagcrème een rijkere formule die ontwikkeld is voor de droge huid en ga nooit met blote huid naar bed: na je huidritueel voor de nacht kun je een verzachtende en voedende crème overwegen, dan herstelt je huid terwijl je slaapt. 
  • 2 - Ook als het buiten koud is, is het belangrijk om de lichaamshuid te hydrateren, zodat deze zacht en soepel blijft: smeer je lijf elke dag na het douchen rijkelijk in met een intensieve voedende crème.
  • 3 - In de winter is de verleiding groot om een lekker heet bad te nemen... Maar voor je huid is een niet te warme douche veel beter! Langdurig contact met erg warm water tast het hydrolipidenlaagje van de huid aan, die daardoor uitdroogt. Zeker als het water bovendien hard is.
  • 4 - Kies om je te wassen voor een milde, hydraterende douchegel, die na het spoelen een beschermend laagje op de huid achterlaat.
  • 5 - Zorg dat je elke avond je make-up verwijdert, maar gebruik bij voorkeur een remover op basis van melk of olie, die zijn namelijk voedzamer. Vermijd producten die afgespoeld moeten worden; door contact met water droogt de gezichtshuid uit. Kies je er toch voor om je gezicht af te spoelen, gebruik in plaats van kraanwater dan een watje met micellair water.
  • 6 - Gebruik een tot twee keer per week een voedend en verzachtend gezichtsmasker. Breng een dikke laag aan, laat het ongeveer 20 minuten inwerken en verwijder het overtollige product met een watje gedrenkt in micellair water. Een dergelijke diepe verzorging helpt de huid te herstructureren en het verzacht de schadelijke invloeden waaraan de huid tijdens de winter is blootgesteld. 
  • 7 - Een van de grootste vijanden van je huid tijdens de winter is de CV. De verwarmde lucht binnenshuis is enorm droog en beschadigt het beschermende hydrolipidenlaagje van je huid. Zorg dus dat het binnen niet te warm is, ventileer dagelijks en gebruik indien nodig een luchtbevochtiger. Een andere, hele simpele oplossing is bakjes water bij de radiatoren zetten, om een zekere luchtvochtigheid te houden.
  • 8 - De huid van je lippen is dun en bevat geen talg, en wordt daarom heel snel droog. Zorg dat je altijd een voedende lippenbalsem in je tas hebt en breng deze in de winter gedurende de dag regelmatig aan. Ook 's avonds vlak voor het slapengaan, voor een zachte mond als je wakker wordt.
  • 9 - Ook je handen zijn gevoelig voor uitdrogen als het koud is. Zorg dus ook voor een tubetje voedende handcrème in je tas, zodat je deze meerdere keren per dag kunt aanbrengen. Zeker na het handen wassen.
  • 10 - Tot slot: zorg dat je zo goed mogelijk bedekt bent als je naar buiten gaat. De delen van de huid die zijn blootgesteld aan koude lucht en wind zijn het meest kwetsbaar: denk eraan om bij het dalen van de temperatuur handschoenen, een sjaal en een muts te dragen.

Bailleul in cijfers

250

Handelsvergunningen voor geneesmiddelen (wereldwijd).

x

56

Landen en 16 dochterondernemingen

x

100%

Familiebedrijf.