Waarom heb ik een schimmelinfectie die steeds terugkomt ondanks de behandelingen?

Waarom heb ik een schimmelinfectie die steeds terugkomt ondanks de behandelingen?

Schimmelinfecties geven veel ongemak, vooral als ze steeds terugkeren, en kunnen ons leven vergallen.
Om deze vervelende infectie te vermijden, is het belangrijk de oorsprong ervan te kennen en de juiste maatregelen te nemen om haar te voorkomen. In dit artikel onderzoeken we de oorzaken waarom bepaalde personen meer onderhevig zijn aan schimmelinfecties en we helpen ze te herkennen. Decryptie.

De oorzaken van terugkerende schimmelinfecties begrijpen

Schimmelinfecties worden veroorzaakt door microscopische schimmels, die zich ontwikkelen in warme en vochtige omgevingen door zich te voeden met keratine, een proteïne die zich in de haren, nagels en huid bevindt.

Schimmelinfecties komen vaak voor in zones waar men veel transpireert, zoals de voeten, de oksels, de huidplooien of het genitale gebied. Sommige personen hebben meer kans om schimmelinfecties te ontwikkelen dan anderen door bekende risicofactoren zoals een verzwakt immuunsysteem, een verstoorde darmflora, overmatig zweten, een vette huid of strakke kleding.
De inname van antibiotica kan ook het evenwicht van de bacteriën in het lichaam ontwrichten en de verspreiding van schimmels bevorderen. Die zijn alomtegenwoordig in het milieu en kunnen via rechtstreeks contact met een besmette persoon of met besmette oppervlakken worden doorgegeven.

Om terugkerende schimmelinfecties te vermijden – of het nu gaat om een vaginale schimmelinfectie, een voet- of huidschimmel – we verzorgen het gebied waarop de schimmels zich ontwikkelen!

Hoe herken je een schimmelinfectie?

● Vaginale schimmelinfectie: De symptomen zijn onder meer jeuk, pijn en dik en overvloedig witverlies.
Volgens een onderzoek dat werd gepubliceerd in het Journal of Lower Genital Tract Disease zouden ongeveer 75% van de vrouwen minstens één vaginale schimmelinfectie oplopen in hun leven.

Voetschimmel: de symptomen omvatten jeuk, roodheid, kloven en huidschilfering.
Volgens een onderzoek dat werd gepubliceerd in Mycoses zou ongeveer 10% van de bevolking een voetschimmel oplopen tijdens zijn leven!

Huidschimmel: de symptomen omvatten jeuk, roodheid en huidschilfering.
Huidschimmels worden veroorzaakt door minuscule schimmels zoals dermatofyten, Candida, Malassezia, een schimmel die gewoonlijk aanwezig is op de huid en zich vermenigvuldigt in de aanwezigheid van bijdragende factoren (zoals warmte, zweet, het gebruik van vetstoffen op de huid…).

Hygiëne vormt de eerste efficiënte oplossing om schimmelinfecties te voorkomen en te behandelen

Als je regelmatig last hebt van schimmelinfecties, is preventie de eerste stap naar genezing!

Gebruik dagelijks specifieke hygiëneproducten, getest op een huid die gevoelig is voor schimmelinfecties, die de gevoelige huid proper maakt en kalmeert om verschillende soorten schimmelinfecties te voorkomen en te behandelen. Spreek er eerst over met je huisarts en/of huisapotheker zodat je goede gewoontes kan aannemen.

Bailleul in cijfers

250

Handelsvergunningen voor geneesmiddelen (wereldwijd).

x

56

Landen en 16 dochterondernemingen

x

100%

Familiebedrijf.