ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗN LABORATOIRES BAILLEUL

Η φαρμακευτική εταιρεία Laboratoires Bailleul ιδρύθηκε το 1949 και ειδικεύεται στην ανάπτυξη και εμπορία φαρμακευτικών προϊόντων, συμπληρωμάτων διατροφής και δερμοκαλλυντικών προϊόντων. 

Διαχρονικός στόχος και δέσμευση της Laboratoires Bailleul είναι να αναπτύσσει λύσεις που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ασθενών. 

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Η ιστορία της Laboratoires Bailleul ξεκινάει το 1939, στις παραμονές του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, με τη συνάντηση ενός φαρμακοποιού, του Jean BAILLEUL, και ενός γιατρού, του Alphonse BIGOU. Η συνάντηση αυτή θα οδηγήσει στη δημιουργία της Laboratoires Bailleul. 

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ο Jean BAILLEUL εργάζεται σε φαρμακείο, ενώ ο Alphonse BIGOU είναι γενικός παθολόγος. Παθιασμένος με την έρευνα, γίνεται μαθητής της Lucie RANDOIN, γενικής γραμματέως της Επιστημονικής Εταιρείας Υγιεινής Τροφίμων και της δεύτερης γυναίκας που εντάχθηκε στην Ιατρική Ακαδημία μετά τη Marie CURIE. 

Στη συνέχεια, η Lucie RANDOIN και ο Alphonse BIGOU συνεργάζονται στη μελέτη της κυστίνης και των εφαρμογών της στη δερματολογία. 

Η L-κυστίνη είναι ένα αμινοξύ που περιέχει θείο και αποτελεί μια σταθερή οξειδωμένη μορφή της κυστεΐνης. Είναι βασικό συστατικό της κερατίνης στα μαλλιά και τα νύχια και παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των μαλλιών. 

Ο ενθουσιασμός που προκάλεσαν αυτές οι ανακαλύψεις ήταν ένας από τους καθοριστικούς παράγοντες που οδήγησαν αυτούς τους δύο φίλους να δημιουργήσουν τη Laboratoires Bailleul το 1949. 

bailleul-tb2-01.png

ΣΗΜΕΡΑ

Η BAILLEUL ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

250

Άδειες κυκλοφορίας για φαρμακευτικά προϊόντα (παγκόσμια)

|

56

Χώρες και 16 Θυγατρικές

|

100%

Οικογενειακή επιχείρηση