Dof haar

Dof haar

Gezond haar is van nature glanzend, omdat de gladde structuur licht reflecteert. Maar wanneer haar beschadigd is, worden de schubben waaruit de buitenste laag bestaat, uit elkaar getrokken: het oppervlak wordt onregelmatig en het haar verliest zijn glans. Er zijn echter een paar eenvoudige tips waarmee u in de meeste gevallen uw haar weer kunt laten glanzen. Laten we eens kijken wat deze zijn.

Wat u moet weten over dof haar

De glans van het haar is afhankelijk van de cuticula, de buitenste laag van de haarschacht. De cuticula bestaat uit kleurloze keratine schubben die elkaar overlappen, net als dakpannen. Ze zijn verbonden door een lipide-rijk intercellulair cement. Als haar helemaal gezond is, zijn de schubben gesloten en is de cuticula glad. In deze staat reflecteert het haar het licht perfect.

De rol van de cuticula is om de kern van het haar te beschermen en het is de eerste verdedigingslinie tegen de externe schadelijke factoren waarmee het haar dagelijks in contact komt: water, vuil, zonlicht, wind, styling, enz. Omdat deze zeer dun is, verandert deze gemakkelijk: als gevolg van herhaaldelijke externe schadelijke factoren, voedingstekorten of hormonale problemen raakt het intercellulaire cement uitgeput en worden de keratineschubben uit elkaar getrokken. In zo'n situatie reflecteert het haar geen licht meer, maar absorbeert het licht. Het verliest zijn glans en begint dof te worden. De open schubben maken het haar ook poreus: water kan gemakkelijker doordringen in de cortex, het laagje net onder de cuticula. Als gevolg hiervan wordt het haar slap en levenloos, wordt het sneller vuil en kroezig in vochtige omstandigheden.

Alle haartypes kunnen soms dof zijn, maar vooral droog, wit en kroezig haar dat steil gemaakt is, is gevoeliger voor dofheid.

cheveu-terne-TB4-01.png

Het verzorgen van dof haar

• Gebruik geen haarbehandelingen die siliconen bevatten: deze stof maakt het haar eerst glanzend, maar verandert de cuticula structuur en beschadigt het haar op lange termijn.

• Was uw haar met een milde conditionerende shampoo.

• Wees extra voorzichtig bij het afspoelen: gebruik geen heet water en stop pas als uw haar piept onder uw vingers. Voeg een paar druppel azijn of citroenzuur toe aan de laatste spoeling. Dit helpt de keratineschubben te sluiten en de kalk in het water te neutraliseren.

• Laat uw haar zo vaak mogelijk natuurlijk drogen. Als u een haardroger gebruikt, houd deze dan op een veilige afstand van uw haar en kies de koudste stand.

• Ontklit uw haar voorzichtig met een borstel met natuurlijke haren, zonder aan de klitten te trekken.

• Masseer uw hoofdhuid regelmatig om de bloedcirculatie te stimuleren. Dit zorgt ervoor dat uw haarwortels de essentiële voedingsstoffen krijgen.

• Breng één keer per week een haarmasker aan met organische keratine (of chitine) voor diep herstel van het haar.

• Gebruik geen haarverf, permanenten, en gladmakende of ontkrullende behandelingen, omdat deze de haarschubbenlaag beschadigen.

• Verblijf niet te lang in de zon, want dit beschadigt het haar.

• Eet een gebalanceerd dieet en let vooral op voldoende ijzer, vitamine B6 en essentiële vetzuren.

• Volg meerdere keren per jaar een kuur met haar-verstevigende voedingssupplementen.

cheveu-terne-TB4-02.png

Bailleul in cijfers

250

Handelsvergunningen voor geneesmiddelen (wereldwijd).

x

56

Landen en 16 dochterondernemingen

x

100%

Familiebedrijf.