ΜΕΙΚΤΟ Η ΛΙΠΑΡΟ ΔΕΡΜΑ: 11 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΕΤΕ

ΜΕΙΚΤΟ Η ΛΙΠΑΡΟ ΔΕΡΜΑ: 11 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΕΤΕ

Πυκνό, γυαλιστερό, ανομοιόμορφο και συχνά συνοδευόμενο από ατέλειες, το μεικτό ή λιπαρό δέρμα μπορεί να είναι δύσκολο να το ανεχτεί κανείς. Ακολουθήστε τις συμβουλές μας για καλύτερη ισορροπία του δέρματος και ματ επιδερμίδα όλη μέρα! 

peau-mixte-conseils-TB2-01.png
 • Καθαρίστε καλά το δέρμα σας πρωί και βράδυ για να απομακρύνετε την περίσσεια λιπαρότητας και τους ρύπους. Επιλέξτε ένα απαλό, μη-ερεθιστικό προϊόν, ειδικά σχεδιασμένο για μεικτό ή λιπαρό δέρμα. Από την άλλη, αποφύγετε τα προϊόντα καθαρισμού που είναι πολύ σκληρά (όπως αυτά που έχουν βάση το σαπούνι Μασσαλίας ή που περιέχουν αλκοόλ), τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν αυξημένη έκκριση σμήγματος ως αντίδραση. 
 • Μια φορά την εβδομάδα, κάντε στο δέρμα σας μια απαλή απολέπιση για να το καθαρίσετε σε βάθος: μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια βούρτσα απολέπισης, ένα scrub που περιέχει λειαντικά μικροσφαιρίδια ή ένα peeling με οξέα φρούτων. Στη συνέχεια, εφαρμόστε μια μάσκα καθαρισμού για να ρυθμίσετε την παραγωγή σμήγματος. 
 • Μετά τον καθαρισμό το πρωί, εφαρμόστε ένα ενυδατικό προϊόν που διώχνει τη γυαλάδα, όπως την Mattifying hydrating cream.
 • Το βράδυ, αφαιρέστε προσεκτικά το μακιγιάζ σας με ένα προϊόν ειδικά σχεδιασμένο για μικτή ή λιπαρή επιδερμίδα. Στη συνέχεια, εφαρμόστε στο πρόσωπό σας  μια θεραπεία ενυδάτωσης και καθαρισμού, όπως την Purifying cream, που θα βοηθήσει στον καθαρισμό της επιδερμίδας σας. 
 • Είναι σημαντικό να μην παραμελείτε την ενυδάτωση ενός μεικτού ή λιπαρού δέρματος: η περίσσεια σμήγματος δεν είναι περίσσεια νερού και αυτοί οι τύποι δέρματος μπορεί παραδόξως να είναι επιρρεπείς στην ξηρότητα. 
 • Περιορίστε όσο το δυνατόν περισσότερο τις πηγές άγχους, καθώς αυτό ευνοεί την αυξημένη έκκριση σμήγματος. 
 • Σε αντίθεση με ορισμένες προκαταλήψεις, το μακιγιάζ δεν είναι ακατάλληλο για το μεικτό ή λιπαρό δέρμα: μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε το δέρμα σας ματ και να καλύψετε μικρές ατέλειες. Φροντίστε, όμως, να επιλέγετε μόνο μη-φαγεσωρογόνα και μη-λιπαρά καλλυντικά, όπως τα περισσότερα από αυτά που θα βρείτε στα φαρμακεία. 
 • Μην ξεχνάτε να έχετε στην τσάντα σας ένα ματ χαρτί κατά της λιπαρότητας, το οποίο θα βρείτε σε καταστήματα καλλυντικών ή σε φαρμακεία: αυτά τα μικρά φύλλα απορροφούν την περίσσεια σμήγματος και σας επιτρέπουν να διορθώσετε την επιδερμίδα σας στο λεπτό κατά τη διάρκεια της ημέρας. 
 • Το καλοκαίρι, να χρησιμοποιείτε πάντα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας (SPF 30 ή 50 ανάλογα με το πόσο ανοιχτόχρωμο είναι το δέρμα σας). Ο ήλιος δεν είναι φίλος του μεικτού ή λιπαρού δέρματος: αρχικά ξηραίνει το δέρμα, αλλά μεσοπρόθεσμα το πυκνώνει, φράζει τους πόρους και οδηγεί σε αυξημένη έκκριση σμήγματος και αύξηση των ατελειών. 
 • Μια ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, είναι απαραίτητη για την υγεία του δέρματος. Ωστόσο, δεν υπάρχει αποδεδειγμένη σχέση μεταξύ της κατανάλωσης αλλαντικών ή σοκολάτας και του λιπαρού δέρματος, οπότε μπορείτε να αφήνεστε σε αυτές τις μικρές απολαύσεις πού και πού χωρίς να ανησυχείτε ότι θα επηρεάσουν αρνητικά το δέρμα σας! 
 • Τέλος, αν το μεικτό ή λιπαρό δέρμα σας έχει πολλαπλές ατέλειες, μη διστάσετε να συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο: μπορεί να σας συνταγογραφήσει μια θεραπεία που θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε ξανά καθαρή επιδερμίδα. 

Η BAILLEUL ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

250

Άδειες κυκλοφορίας για φαρμακευτικά προϊόντα (παγκόσμια)

|

56

Χώρες και 16 Θυγατρικές

|

100%

Οικογενειακή επιχείρηση