ΟΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

ΟΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Στη διάρκεια της ζωής μας, η σχολαστική, αλλά χωρίς υπερβολές υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής, είναι απαραίτητη για να διατηρηθεί η εύθραυστη ισορροπία του κόλπου και του αιδοίου. Αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις – έμμηνος ρύση, σεξουαλική επαφή, άθληση και άσκηση, εγκυμοσύνη, εμμηνόπαυση – πρέπει να προστεθούν επιπλέον μέτρα σε αυτές τις καθημερινές συνήθειες. Ανακαλύψτε τις συμβουλές μας για να διατηρήσετε την ευαίσθητη περιοχή σας άνετη και υγιή σε αυτές τις συγκεκριμένες περιόδους.

ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Στη διάρκεια της περιόδου, οι γυναίκες εύκολα μπορεί να νιώσουν ότι δεν είναι καθαρές, εξαιτίας του αίματος και της σερβιέτας που εντείνουν το αίσθημα δυσφορίας.

Παρόλα αυτά, δεν είναι απαραίτητο να πλένετε πιο συχνά την περιοχή στη διάρκεια της περιόδου: μία ή δύο φορές καλού πλυσίματος την ημέρα με ένα απαλό καθαριστικό με φυσιολογικό pH (γύρω στο 5), ειδικά σχεδιασμένο για καθημερινή χρήση στην ευαίσθητη περιοχή, είναι αρκετές. Περισσότερες φορές δεν είναι μόνο μη-αναγκαίο, μπορεί να είναι και επιβλαβές: σε υπερβολική χρήση, το σκληρό νερό και τα καθαριστικά προϊόντα αλλοιώνουν τη μεμβράνη υγρασίας που προστατεύει τις βλεννώδεις μεμβράνες και μπορεί να δημιουργηθεί ερεθισμός. Ακόμα, καλό είναι να αποφεύγετε τις κολπικές πλύσεις που διαταράσσουν τη φυσική ισορροπία το κόλπου.

Για να διατηρείτε την ευαίσθητη περιοχή σας άνετη και υγιή στη διάρκεια της περιόδου σας, το πιο σημαντικό είναι να αλλάζετε συχνά τη σερβιέτα σας: τουλάχιστον κάθε 4 ώρες, ή πιο συχνά αν έχετε μεγάλη καταρροή.

Αν είστε επιρρεπής στους συχνούς ερεθισμούς, προτιμήστε τις σερβιέτες από τα ταμπόν, μια και τα ταμπόν στεγνώνουν το εσωτερικό του κόλπου και συνήθως έχουν χαμηλότερη ανεκτικότητα. Σε κάθε περίπτωση, η μη-συχνή αλλαγή της σερβιέτας ευνοεί τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων, αυξάνοντας τον κίνδυνο ερεθισμών και μολύνσεων.

moments-cles-intime-TB4-01.png

Από άποψη υγείας, δεν είναι απαραίτητο να πλένετε την ευαίσθητη περιοχή μετά το σεξ. Αλλά αν αυτό σας κάνει να νιώθετε πιο άνετα, μη διστάσετε να φρεσκαριστείτε.

Αυτό που είναι σημαντικό, είναι να ουρείτε σύντομα μετά το σεξ, για να ξεπλύνετε μικρόβια που μπορεί να παραμένουν στο άνοιγμα της ουρήθρας. Αυτός είναι ένας απλός και αποτελεσματικός τρόπος για να αποφύγετε τις ουρολοιμώξεις. Θυμηθείτε επίσης να πλένετε τα χέρια σας πριν και μετά τη σεξουαλική επαφή.

moments-cles-intime-TB4-02.png

META TA ΣΠΟΡ Η ΤΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Κατά τη διάρκεια της έντονης άσκησης, η εφίδρωση προκαλεί επίμονη υγρασία γύρω από το αιδοίο και αυτό μπορεί να φέρει δυσφορία και φαγούρα. Ρούχα που είναι υπερβολικά στενά ή κατασκευασμένα από συνθετικές ίνες είναι πιο πιθανό να επιδεινώσουν την εφίδρωση και την τριβή, που προκαλούν ερεθισμό. Γι΄αυτό, επιλέξτε πιο χαλαρή εφαρμογή και ρούχα από 100% βαμβάκι.

Μετά από άθληση ή γυμναστική, κάντε ένα ντους για να ανανεωθείτε και πλύντε την ευαίσθητη περιοχή σας με ένα ήπιο καθαριστικό. Μετά το ντους, βεβαιωθείτε ότι έχετε στεγνώσει καλά όλες τις πτυχές του δέρματος με μία καθαρή πετσέτα ή με σεσουάρ στον κρύο αέρα.

moments-cles-intime-TB4-03.png

ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Αν η ευαίσθητη περιοχή σας δεν σας προκαλεί κάποια ενόχληση, δε χρειάζεται να αλλάξετε τις συνήθειές σας στη διάρκεια της εγκυμοσύνης: πλύντε προσεκτικά και απαλά την ευαίσθητη περιοχή σας κανονικά όπως συνηθίζετε, μία ή δύο φορές την ημέρα.

Ωστόσο, οι ορμονικές αλλαγές που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη διαταράσσουν την ευαίσθητη ισορροπία της κολπικής χλωρίδας και, αν αποδυναμωθεί, η ευαίσθητη περιοχή μπορεί να είναι επιρρεπής σε ερεθισμούς. Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιήστε για όσο χρειαστεί ένα προϊόν ειδικό για την αντιμετώπιση των ερεθισμών. Επιστρέψτε στο συνηθισμένο σας προϊόν υγιεινής μόλις εξαφανιστεί το πρόβλημα. Θα πρέπει επίσης να αποφεύγετε να φοράτε σερβιετάκια κάθε μέρα, γιατί διατηρούν την υγρασία και ευνοούν τον ερεθισμό.

moments-cles-intime-TB4-04.png

ΣΤΗΝ ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ

Στη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, τα επίπεδα γυναικείων ορμονών στον οργανισμό πέφτουν και η περίοδος σταματάει. Αυτό διαταράσσει τη χλωρίδα του κόλπου και έτσι η ξηρότητα και οι ερεθισμοί είναι συχνά φαινόμενα. Γι’ αυτό, πλένετε την ευαίσθητη περιοχή σας μία η δύο φορές την ημέρα ως συνήθως, αλλά πιο ήπια από ποτέ: αποφύγετε τις κολπικές πλύσεις και τα σαπούνια. Προτιμήστε ένα ήπιο και ενυδατικό προϊόν υγιεινής ειδικά σχεδιασμένο για την ξηρότητα σε αυτή την περιοχή. Τέλος, προσέξτε να στεγνώσει καλά η περιοχή.

moments-cles-intime-TB4-05.png

Η BAILLEUL ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

250

Άδειες κυκλοφορίας για φαρμακευτικά προϊόντα (παγκόσμια)

|

56

Χώρες και 16 Θυγατρικές

|

100%

Οικογενειακή επιχείρηση