Μπορεί να σχετίζεται η τριχόπτωση με την εμμηνόπαυση;

Μπορεί να σχετίζεται η τριχόπτωση με την εμμηνόπαυση;

Η εμμηνόπαυση είναι μια φυσική διαδικασία, την οποία βιώνουν όλες οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Το σώμα υφίσταται πολλές αλλαγές, λόγω των ορμονικών διακυμάνσεων, οι οποίες θεωρούνται συνήθως η κύρια αιτία για την τριχόπτωση στις εμμηνοπαυσιακές γυναίκες.

Στην πραγματικότητα, κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης πέφτουν τα επίπεδα των οιστρογόνων και της προγεστερόνης, ενώ αυξάνονται οι ανδρογόνες ορμόνες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, ανάλογα με τη γενετική ευαισθησία της γυναίκας, οι θύλακες να παράγουν σταδιακά πιο αδύναμες και λεπτές τρίχες και μερικές φορές να μην παράγουν καθόλου τρίχες.

Άλλοι παράγοντες που μπορούν να συμβάλλουν στην τριχόπτωση κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης είναι: η γενετική ευαισθησία, τα υψηλά επίπεδα στρες, άλλες ορμονικές ανισορροπίες – για παράδειγμα θυρεοειδικές ορμόνες – διατροφικές ελλείψεις ή μερικά φάρμακα.

Μεταξύ των διαφόρων τύπων τριχόπτωσης στις γυναίκες[i], η πιο συχνή είναι η γυναικεία ανδρογενετική αλωπεκία (ΓΑΑ). Αυτή συνίσταται στην προοδευτική λέπτυνση των τριχών στην κορυφή και στις πλευρές της κεφαλής. Επηρεάζει περίπου το ένα τρίτο των ευαίσθητων γυναικών και συχνά επιδεινώνεται όταν τα επίπεδα των οιστρογόνων μειώνονται κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης.[ii]

Η τριχόπτωση θεωρείται συχνά μόνο αισθητικό πρόβλημα. Όμως μπορεί επίσης να προκαλέσει ψυχολογικές επιπτώσεις στις γυναίκες, όπως απώλεια της αυτοεκτίμησης, στρες και άγχος. Σχετικά με αυτό, υπάρχουν διάφοροι τύποι προϊόντων που μπορούν να ενισχύσουν τα μαλλιά και κατά συνέπεια να συμβάλλουν στην ανάπτυξή τους. Για παράδειγμα, ιατρικές λοσιόν, συμπληρώματα διατροφής και καλλυντικά προϊόντα, πλούσια σε συστατικά όπως η κυστίνη, τα οποία έχουν αποδειχτεί αποτελεσματικά στη διατήρηση της υγείας των μαλλιών.

Η Laboratoires Bailleul, ηγέτιδα εταιρεία στον τομέα της θεραπείας της τριχόπτωσης, έχει αναπτύξει μια ολοκληρωμένη σειρά δερματολογικών θεραπειών, καλλυντικών προϊόντων και συμπληρωμάτων διατροφής. Οι ειδικές αυτές θεραπείες, ενισχυμένες με καινοτόμα δραστικά συστατικά για την υγεία των μαλλιών, βοηθούν τις εμμηνοπαυσιακές γυναίκες στην αντιμετώπιση και στην πρόληψη της τριχόπτωσης.


[i] Cleveland Clinic, Hair Loss in Women. Available at the link: https://my.clevelandclinic.org/health/diseases/16921 -hair-loss-in-women
[ii] Fabbroncini G. et al., Female pattern hair loss: A clinical, pathophysiologic, and therapeutic review. Int J Womens Dermatol. 2018 Dec; 4(4): 203–211.

Η BAILLEUL ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

250

Άδειες κυκλοφορίας για φαρμακευτικά προϊόντα (παγκόσμια)

|

56

Χώρες και 16 Θυγατρικές

|

100%

Οικογενειακή επιχείρηση